Penulisan Wasiat

Penulisan Wasiat Bersesuaian Keinginan Anda


Apabila anda memerlukan sesuatu yang lebih kompleks!

Perkhidmatan Penulisan Wasiat Bersesuaian Keinginan Anda

Wasiat Al Yusra dan Sterling kami merangkumi sebahagian besar keperluan Wasiat. Namun, dari semasa ke semasa, segala sesuatu berada di luar batas keinginan kita seperti kesihatan, kesejahteraan, dan keperluan penjagaan. Dengan ini, anda mungkin memerlukan penulisan Wasiat yang lebih lengkap dan dirunding oleh pakar peguam kami. Pasukan pakar undang-undang kami dapat menjalankan perkhidmatan ini untuk anda.

Peguam kami menawarkan Wasiat Syariah dan Wasiat Konvensional, dan anda boleh memilih peguam dari panel kami yang paling sesuai dengan keperluan dan lokasi anda.

Anda mungkin ingin merangkumi kerumitan penyediaan perubatan untuk masalah kesihatan yang berterusan. Berikan perlindungan tambahan untuk pasangan anda setelah kematian anda, yang membolehkan mereka tinggal di hartanah anda.

 

Surat Kuasa - Surat Kuasa Berkekalan

Misalnya anda tidak dapat membuat keputusan sendiri kerana ketidakupayaan mental atau fizikal; Dalam kes itu, Surat Kuasa Berkekalan (LPA) membolehkan anda melantik seseorang yang anda percayai, untuk melaksanakan keinginan anda.

Dengan memiliki LPA, anda dapat mengendalikan urusan, yang memungkinkan anda memutuskan dengan tepat berapa banyak kuasa yang ingin berikan kepada 'Attorney' anda dan sama ada anda mahu meletakkan batasan.

Terdapat dua jenis surat kuasa berkekalan, iaitu :

Urusan Harta dan Kewangan

Membolehkan anda mencalonkan orang yang anda percayai untuk membuat keputusan penting bagi pihak anda pada masa akan datang. Ini juga memberikan kuasa kepada 'Attorney' anda untuk berurusan dengan pembelian dan penjualan hartanah anda, bil anda, akaun bank, aset kewangan, pencen, dan juga pelaburan.

Kesihatan dan Kesejahteraan Diri

Jenis Surat Kuasa Berkekalan (LPA) ini berkuat kuasa apabila anda kehilangan keupayaan dan tidak dapat membuat keputusan sendiri. Ini merangkumi semua aspek penjagaan kesihatan dan kesejahteraan diri anda. Termasuk mengawal tempat tinggal anda, pentadbiran perubatan, dan rawatan sepanjang hayat, sekiranya anda memerlukan perawatan.

Anda boleh memilih untuk membuat satu jenis Surat Kuasa atau kedua-duanya.

Cara memilih "Attorney" anda

Peranan 'Attorney' melibatkan banyak kuasa dan tanggungjawab. Oleh itu, adalah mustahak untuk berfikir dengan teliti mengenai siapa yang anda pilih. Anda mesti boleh mempercayai mereka untuk membuat keputusan demi kepentingan yang terbaik untuk anda. Anda juga boleh memilih untuk mempunyai antara satu hingga sembilan peguam. Anda juga boleh melantik peguam ganti yang boleh mengambil alih jika 'Attorney' yang sedia ada tidak lagi dapat bertindak untuk anda. Selain itu, 'Attorney' anda boleh menjadi sesiapa yang berumur 18 tahun ke atas, misalnya:

  • pasangan anda
  • sedara anda
  • kawan anda
  • profesional

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi ahli pasukan undang-undang untuk membincangkan keperluan anda.Sah 100%

Ditulis & diperakui oleh peguamcara, pakar undang-undang & perancang hartanah

Mampu milik untuk semua

Kami menjadikannya mudah diakses oleh semua orang dengan harga yang berpatutan

Dibangun Untuk Memenuhi Keperluan Anda

Perubahan disimpan secara automatik di cloud dan data anda disimpan dengan selamat

ms_MYBahasa Melayu