Wasiat Syariah Al Yusra


Wasiat Syariah - Hanya RM290

Kepentingan Membuat Wasiat Syariah

Kepentingan Wasiat Syariah jelas dari beberapa hadis, seperti yang disebutkan di bawah. Mematuhi hukum Perwarisan Islam membawa keberkatan dan rahmat yang besar dari Pencipta kita, seperti yang disebutkan dalam Surah An-Nisa. Undang-undang Pewarisan Islam menyatakan pembahagian khusus seperti yang disebutkan dalam Al-Quran dan Sunnah Syafie, Hanbali, Maliki dan Hanafi dan dikodifikasikan oleh para sarjana. Namun begitu, melainkan jika anda membuat Wasiat Syariah yang sah, harta pusaka anda tidak akan diagihkan mengikut undang-undang Perwarisan Islam, dan anda tidak akan dapat meninggalkan Wasiat untuk 1/3 dari harta anda.

Wasiat adalah bahagian sehingga 1/3 dari harta anda dimana anda boleh memberikan kepada sesiapa sahaja yang tidak layak mewarisi harta anda mengikut Faraid. Wasiat Al Yusra anda akan disimpan dengan selamat di pelayan cloud, dan anda boleh melakukan perubahan sekerap yang anda inginkan tanpa dicaj. Anda hanya perlu membayar jumlah kecil untuk mencetak Wasiat selepas 3 bulan tempoh pembelian.


Perlukan lebih lagi?

Untuk menerima nasihat dari peguam yang bertauliah mengenai kes yang lebih komplek dan khusus, sila lihat dihalaman Perkhidmatan Undang-Undang kami.


Wasiat Syariah Yang Sah Sepenuhnya

Hanya 3 langkah dengan proses yang mudah

1. DAFTAR

Mendaftar dengan melengkapkan butiran peribadi (nama, alamat emel dan kata laluan)

2. LENGKAPKAN MAKLUMAT ANDA

Buat Wasiat anda dengan melengkapkan maklumat penting di setiap bahagian dengan mengikuti langkah mudah di skrin anda

3. BAYAR DAN CETAK

At checkout make payment for the Will, print your Will and get it signed in front of 2 witnesses


Ciri-ciri Utama Wasiat Al Yusra

Butiran Peribadi

Adakah anda berkomunikasi dengan bahasa yang digunakan pada portal ini? Jika tidak, maka anda perlu merekod siapa yang mentafsir dalam bahasa yang anda fahami untuk perlindungan anda.

Penjaga

Pilih penjaga untuk anak-anak anda yang dibawah umur 18 tahun.

Pentadbir(-pentadbir)/Wasi(-wasi)

Pentadbir(-pentadbir)/Wasi(-wasi) - Sekiranya tiada diantara pentadbir/wasi pilihan anda yang boleh melaksanakan tanggungjawab, kami telah menyediakan pilihan "Majoriti atau Semua mesti setuju" untuk pelantikan Pentadbir/Wasi yang baru

Benefisiari

Senaraikan benefisiari dan pilih sekiranya anda mahu peruntukan bahagian yang dicadangkan dicetak dalam Wasiat atau dibiarkan kosong untuk Majlis Faraid tempatan anda menambahkan peratusan yang betul secara manual. Pengiraan diambil dari algoritma Faraid unik kami yang mengikuti panduan pengagihan Al-Quran.

  • Seseorang boleh melangkau klausa benefisiari tambahan - maksimum satu pertiga harta pusaka anda boleh diserahkan kepada sesiapa yang anda mahukan - ini mungkin termasuk rakan dan keluarga yang tidak berhak mewarisi di bawah sistem Faraid.

Perubatan

Klausa perubatan dan sokongan mekanikal - Sekiranya disahkan secara perubatan bahawa badan anda tidak dapat berfungsi tanpa sokongan mekanikal, adakah anda ingin dipasang sebarang bentuk mesin sokongan hidup.

Aset dan Sedekah

Dibahagian ini anda boleh untuk memberikan wang, hartanah atau apa-apa sahaja dengan pilihan untuk memberikannya sebagai sedekah. Anda juga boleh menambah penerima gantian jika penerima utama tidak dapat menerima harta tersebut.

Anti Penipuan

Pengesahan Gambar ID termasuk rujukan yang diectak pada Wasiat

Dokumen Sokongan

Percuma dokumen sokongan tambahan termasuklah

  • Hutang Saya Apa yang saya pinjam, mestilah dipulangkan/dilangsaikan sebelum pengedaran harta,
  • Penghutang Saya Apa yang dipinjam dari saya
  • Amanah Apa yang dipegang/disimpan sebagai amanah oleh saya
  • Kewajipan Yang Tidak Ditunaikan - Termasuk Fidya, Menbayar Kaffarah, Membayar Diyah, Membayar Haji yang tidak tertunai, Qurban yang tidak tertunai atau perkara Wajib yang lain yang tidak ditunaikan atau dipenuhi
  • Senaraikan aset anda Untuk tujuan Probet
  • Lokasi dokumen-dokumen penting
  • Dokumen DNR


Dibina Dengan Algoritma Faraid

Guna Algoritma Faraid kami untuk mengetahui pengagihan peratusan kepada waris-waris sesuai dengan pengagihan Faraid

Mematuhi Sepenuhnya

Patuh sepenuhnya dan diperakui oleh Ulama Islam supaya mematuhi Al-Quran dan Sunnah Syafie, Hambali, Maliki dan Hanafi

Dibangun Untuk Memenuhi Keperluan Anda

Semua perubahan anda disimpan di cloud dan data anda disimpan dengan selamat pada pelayan kami

Nabi Muhammad Bersabda “Tidak wajar bagi seseorang Muslim yang mempunyai sesuatu untuk diwasiatkan,membiarkan dua malam berlalu tanpa menulis wasiatnya.”

Diriwayatkan oleh al-Bukhaari, al-Wasaayaa 2533

ms_MYBahasa Melayu
en_USEnglish ms_MYBahasa Melayu